Betalt omtale – kampanjer

Våre 4 hovedsatsingsområder

Fjord Norge jobber med fire hovedsatsingsområder som reflekterer våre overordnede strategiske målsetninger og de hovedområdene destinasjonene i regionen jobber med.

Gudvangen
Gudvangen: Nærøyfjorden. Foto: Paul Edmundson

1. Hovedsesong

Inntil pandemien traff oss, opplevde Fjord Norge-regionen god vekst i hovedsesongen.

Fjord Norge jobber for å spre trafikk i regionen i hovedsesongen og søke turister som er på jakt etter de gjemte skattene. De ønsker å oppleve regionen utenfor de kjente turistrutene og vil ha et avbrekk fra en hektisk hverdag. Vi må også jobbe med å øke lønnsomheten i sommersesongen og finne de rette kundene som blir lenger og som vil bruke våre kommersielle opplevelser og aktiviteter, nyte god lokalmat og bo godt.

Sommeren 2020 ble en annerledes sommer og Fjord Norge måtte, som alle andre i næringen, endre fokus og jobbe i det norske markedet. Vårt hovedfokus var å løfte Vestlandet som reisemål og dermed støtte destinasjonene sine egne markedstiltak med fokus på det lokale og hver enkelt destinasjon.

Arbeidet for å spre trafikk i regionen og løfte frem våre mindre kjente perler er et langsiktig arbeid, samtidig som det treffer tidsånden og trendene vi ser for reiser etter pandemien.

«Sommeren du aldri glemmer»
Sammen med Avinor laget Fjord Norge en film som skulle inspirere til å velge Vestlandet for sommerferien. Vi ønsket å vise det vakre og spektakulære landskapet, vekke nasjonalromantiske følelser og vise hvilke opplevelser vi tilbyr – som aktiviteter, kultur og mat. Ifølge Innovasjon Norges markedsundersøkelser planla kun et fåtall å benytte seg av betalte aktiviteter (som kajakktur, rafting, guidet vandretur etc.), derfor valgte vi å ha fokus på kommersielle aktiviteter i kommunikasjonen.

Filmen ble distribuert i en rekke kanaler, men med et begrenset budsjett måtte vi tenke nytt for å øke distribusjonen. Teknologiselskapet Storm121 har utviklet en verdensledende løsning som gjør det mulig å automatisk skreddersy filmen til den enkelte. Mottaker kan adresseres direkte med navn, eller deler av innholdet kan tilpasses hver enkelt mottaker. Fjord Norge kontaktet en rekke aktører og inngikk ett samarbeid med partnere i og utenfor reiselivet. Avinor, De Historiske Hotell og spisesteder, Coop Hordaland, Nordic Choice og Sparebanken Vest var med på samarbeidet og distribuerte filmen i sine kanaler. Dette ga oss en enorm rekkevidde og vi nådde bredere enn vi ville gjort med kun betalte annonseflater.

Innsikt indikerte at mange skulle bruke sommeren på oppussing, hagearbeid og hytte. Derfor fulgte vi opp med kommunikasjon som satte disse aktivitetene opp imot de opplevelsene du kunne gjøre i sommer, som ville gi deg opplevelsene du aldri ville glemme

Som en del av kampanjen skapte vi et univers av innhold på fjordnorway.com, tilpasset segmenter definert for Norge og nærmarkedene.

I det norske markedet samarbeidet vi tett med Innovasjon Norge,  hvor kampanjen «Når vi sees» og «ukas story fra Fjord Norge» skapte oppmerksomhet og genererte publikum som vi kunne målrette våre budskap til.

29 % av alle norgesferier gikk til vår region og Vestlandet ble vinneren sommeren 2020. Vestlandet var den regionen som hadde flest baseferiegjester, definert ut fra at de oppholder seg i vår region og reiser rundt her. Vestlandet var også den regionen i landet som hadde flest overnattinger på hotell.

I nærmarkedene fikk vi kun et lite vindu for både markedsføring og reiser. Vi gjennomførte en vellykket kampanje med Color Line i Tyskland, vi samarbeidet med Visit Norway på kampanjen «Space» og hadde egne markedsføringskampanjer i Tyskland og Danmark. I Nederland hadde vi markedsføringssamarbeid med turoperatørene Pharos Reizen og Buro Scanbrit.

Les merVis mindre
Herdla Askoy solnedgang
Herdla Askøy. Foto: Magnus Roaldset

2. Adventure in the fjords

Fjord Norge skal posisjonere regionen som en attraktiv adventure-destinasjon internasjonalt. Gjennom et målrettet arbeid over ti år har vi etablert oss som en adventure-destinasjon og vi har gode adventure-bedrifter som tilbyr en bredde av aktiviteter og opplevelser. Markedskommunikasjonen har fokus på multi-adventure, spesielt vandring, ski, sykkel og kajakk. Bransjearbeidet kan være mer spisset mot smalere nisjer, som kan ha fokus på en eller flere aktiviteter.

I samarbeid med flere destinasjoner i regionen ønsket Fjord Norge å ta en sterk posisjon nasjonalt, som en attraktiv vinter- og skidestinasjon. FriFlyt og Dagens Næringsliv har god dekning i målgruppen, derfor valgte vi å jobbe med innholdsmarkedsføring gjennom disse kanalene.

I tillegg ble det skrevet en rekke saker til fjordnorway.com som ble distribuert via native annonsering og i sosiale medier.

Fjord Norge igangsatte destinasjonsspesifikke tiltak sammen med destinasjonene i slutten av 2020 som vil løpe også inn i 2021.

I samarbeid med Visit Nordvest ble det produsert et portrettintervju med den profesjonelle skikjøreren Asbjørn Eggebø Næss.
Distribusjonskanaler: Sosiale medier og native annonsering.

Sammen med Destinasjon Ålesund og Sunnmøre ble det satt fokus på Alpepassregionen med saker som Lynkurs i alpepass og Skiopplevelser med alpepass .
Distribusjonskanaler: Friflyt, sosiale medier og native annonsering.

Etter fjorårets FriFlyt-besøk i Sognefjorden, ble det laget innhold som vi fikk distribuere i år, samt en ny sak om Sognefjordens skiskattekammer.
Distribusjonskanaler: Sosiale medier og native annonsering.

chevron-left
chevron-right
Les merVis mindre
Break from the great sesongutvidelse
-

3. Sesongutvidelse

Fjord Norge-regionen har fortsatt god plass til flere besøkende fra slutten av april og ut mai og fra september til starten av oktober. Fokus i satsingen er å løfte frem fordeler ved å komme på andre tider enn i hovedsesongen og det unike med vår og høst i fjordene.  Vi jobber med utvalgte målgrupper som gjerne reiser utenfor hovedsesong, i tillegg til segmenter innen eksisterende målgrupper, som kan velge å reise i skuldersesong.

Høsten 2019 planla og produserte Fjord Norge i samarbeid med Visit Norway «The break from the great». Primærmålgruppen var «Adventures in the world of natural beauty» i USA, Frankrike og Storbritannia. Kulturinteresserte Glo fra USA, naturelskeren Charlotte fra Frankrike og matentusiasten Daniel fra London ble invitert til å ta en pause fra de fantastiske byene som de bor i og besøke oss i Fjord Norge på høsten.

De var med på en reise fra Ålesund til Stavanger via Sognefjorden og Hardangerfjorden, hvor de fikk oppleve aktiviteter, mat og kultur. Grunnet pandemien kunne vi ikke lansere kampanjen som planlagt. I samarbeid med Visit Norway ble filmene distribuert i Tyskland og Danmark via sosiale medier og via VICE.  Fokuset var profilerende, og kampanjen traff godt på målsetningen,  til tross for den vanskelige tiden. Kampanjen var trafikkdrivende inn til fjordnorway.com på en landingsside for høsten, med reisebrev fra de tre deltakerne for å dele deres personlige erfaringer.

Høsten på Vestlandet ble kommunisert nasjonalt via en artikkelserie tilpasset ulike segment:

Artiklene ble distribuert via sosiale medier og native annonsering, samt via re-marketing riggen til Visit Norway hvor vi kan målrette vår kommunikasjon basert på publikumsdata fra Visit Norway.

Les merVis mindre
Vintersesong i Fjord Norge
Skibilde. Vinter i Fjord Norge. Foto: Sverre Hjørnevik

4. Vintersesong

Helårsturisme er nøkkelen til et mer lønnsomt reiseliv, helårsarbeidsplasser og levende fjordby- og bygder. Det bidrar til at vi blir en destinasjon som er et godt sted å besøke og et godt sted å bo. Å utvikle vinterturismen i regionen er et viktig bidrag for å skape helårsturisme.

Fjord Norge startet høsten 2020 et arbeid med å utvikle et innsiktsbasert kommunikasjons-og produktkonsept for vinteren i Fjord Norge. Prosjektet får støtte fra Møre og Romsdal, Vestland fylke og destinasjonene i Rogaland. Konseptet testes våren 2021, og vil lanseres i løpet av 2022.

Fjord Norway, logo negativ
Fjord Norge AS
5011 Bergen
Nordre Nøstekaien 1
info@fjordnorway.comfjordnorway.com
En takk til:
Vestland fylkeskommuneRogaland fylkeskommuneMøre og Romsdal fylkeskommune hvit
crossmenuchevron-leftchevron-right