Forbrukerkommunikasjon

FORBRUKER-KOMMUNIKASJON

Foto: Høyanger, av Vegard Aasen / VERI Media

Forbrukerkommunikasjon

Forbruker-kommunikasjon

2020 ble et år da vi måtte endre mye av vårt fokus i markedsføringsarbeidet og snu våre ressurser fra et internasjonalt til et nasjonalt fokus.

Reiserestriksjoner, stengte grenser og negative utsikter, gjorde at Fjord Norge i april ble bedt av fylker, destinasjoner og styre om å hjelpe næringen til å få flere nordmenn til å legge sommerferien til Vestlandet.

Vi utviklet inspirasjonsinnhold og reiseforslag for nordmenn på fjordnorway.com. Vi jobbet med presse og sosiale medier for å skape engasjement for Vestlandet, og vi koordinerte kampanjetiltak med Visit Norway og destinasjonene. Vi gjennomførte aktiviteter sammen med Avinor og kommersielle aktører som har profilert og solgt Vestlandet.

Internasjonale markeder var, med unntak av et lite vindu midt på sommeren, utilgjengelige for reiselivsnæringen. En rask oppblomstring av smitten i Europa og i Norge stoppet aktivitetene og førte til at Fjord Norges høstkampanjer i nærmarkedene ble gjennomført med redusert budsjett og med fokus på inspirasjon.

Fjord Norge gjennomførte virtuelle visningsturer for internasjonale media og influensere utover høsten. Vi bearbeidet pressen via My Newsdesk – hvor pressemeldinger og inspirerende tekster ble lagt ut regelmessig.

Fjord Norge og destinasjonene fortsatte med markedsaktiviteter i Norge for å få nordmenn til å legge helgeturer og høstferier hit, samt at vi i desember lanserte en kampanje for å vise annerledes skiopplevelser på Vestlandet.

Reiseguide

Reiseguiden

Fjord Norges reiseguide er turistens beste informasjonskilde under reisen og har vært en av de viktigste kanalene for å nå bredden av turister som kommer til Fjord Norge-regionen. I 2020 distribuerte vi ca. 180 000 eksemplarer til 90 turistinformasjoner i Norge, hvor den vil bli distribuert også gjennom 2021-sesongen.

Den distribueres internasjonalt til Innovasjon Norges utekontorer samt diverse ambassader, turoperatører i utlandet og alle de viktigste innfallsportene til Norge. I tillegg ligger den digitalt som en interaktiv brosjyre.

Always-on

I tillegg til organisk distribusjon via sosiale medier og nyhetsbrev har vi gjennom året hatt en jevn flyt av annonsering via ulike kanaler som Adwords-søk, native annonsering (Strossle) og sosiale medier. Målet med disse aktivitetene har som regel vært å øke kjennskapen til Fjord Norge som destinasjon eller drive trafikk til fjordnorway.com slik at vi kan bygge en relasjon til kunden.

Nyhetsbrev

Vi startet året 2020 uten en eneste norsk kontakt på listen vår, og endte året med en kontaktliste på 12 K forbrukere som ønsker å motta nyhetsbrev fra oss.

I 2020 har vi sendt ut 8 nyhetsbrev med åpningsrate i snitt på 43,3%.

Fjord Norway, logo negativ
Fjord Norge AS
5011 Bergen
Nordre Nøstekaien 1
info@fjordnorway.comfjordnorway.com
En takk til:
Vestland fylkeskommuneRogaland fylkeskommuneMøre og Romsdal fylkeskommune hvit
crossmenuchevron-leftchevron-right